Saatat joutua täydentämään rautavarastoja raskauden aikana, sillä keho tarvitsee rautaa silloin sekä omaan että kasvavan lapsen tarpeisiin. Rauta edistää punasolujen ja hemoglobiinin normaalia muodostumista sekä vähentää väsymystä ja uupumusta. Lue täältä lisää rautatuotteistamme.

Salus-tuotteet sopivat loistavasti rautalisäksi myös imetysajalle.

Blutsaft_header_800x800_gravid2.png

Raskauden aikana ylimääräinen rautalisä saattaa olla tarpeen

Raskauden aikana naisen verimäärä kasvaa ja koska rauta on välttämätöntä verelle, neuvolassa tarkistetaan rauta-arvot säännöllisesti. On tavallista, että raudan määrää on lisättävä rautalisillä raskauden aikana, koska keho tarvitsee rautaa niin itselleen kuin sikiölle.
Myös raskauden jälkeen ja imetyksen aikana keho saattaa tarvita ylimääräistä rautaa. Rauta vaikuttaa punasolujen ja hemoglobiinin normaaliin muodostumiseen sekä vähentää väsymystä ja uupumusta.


Annostus raskauden ja imetyksen aikana

Suositeltu päivittäinen annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille on 20 ml päivässä.
Jos olet raskaana tai imetät, voit lisätä yhdessä neuvolasi kanssa päivittäisen annoksen 40 ml:aan. Saadaksesi parhaan tehon, ota 20 ml aamulla ja 20 ml illalla.

Ennen raskautta

Raskauden aikana on tärkeää, että kehossa on oikea määrä rautaa alusta alkaen. Runsaiden kuukautisten, aikaisempien raskauksien ja imetyksen, huonon ruokavalion ja vähäisen raudan saannin vuoksi joillakin naisilla saattaa olla alhainen rautapitoisuus jo raskauden alkuvaiheessa. Koska matalan rautavaraston täydentäminen voi kestää jopa kuusi kuukautta, voi olla järkevää aloittaa tarvittaessa rautalisä jo muutama kuukausi ennen raskautta.

Raskauden aikana

Raskauden aikana naisella on elimistössään kaksi kertaa suurempi määrä verta, ja tällöin saatetaan tarvita suositeltua suurempaa raudan saantia. Rautaa ei tarvita vain äidille vaan myös lapselle, joka rakentaa omia rautavarastojaan. Alhainen hemoglobiinitaso voi tehdä äidistä väsyneen ja aiheuttaa energianpuutetta raskauden aikana.

Raskauden jälkeen

Joskus rautavalmisteiden käyttöä täytyy jatkaa raskauden jälkeenkin. Voit menettää rautaa verenhukan aikana synnytyksen yhteydessä tai mahdollisten runsaampien kuukautisten aikana raskauden jälkeen. Siksi tyhjentyneet rautavarastot saattavat kaivata erityistä tukea täyttyäkseen uudelleen.