Historia

Salus Floradix Kräuterblutsaftia on myyty Suomessa jo vuosikymmenten ajan. Suosio on kasvanut tasaisesti aina uusien sukupolvien löydettyä tuotteen. Salus-tuotteet valmistaa Saksassa Salus-Haus, yksi maailman johtavista kasviperäisten ravintolisien tuottajista jo 1900-luvun alusta alkaen.

blutsaft_rölleka.jpg

Salus-Haus perustettiin vuonna 1916

Vuonna 1910, 43-vuotias lääkäri Otto Greither oli juuri avaamassa parantolaa kun hän itse sairastui. Siten hänestä tuli yksi parantolansa ensimmäisistä potilasta. Otto kehitti hoitoja omien ideoidensa pohjalta ja tervehtyi niiden avulla. Näistä opeista tuli hänen useita satoja tuhansia kappaleita myyneen kirjansa, Salus Course (Salus on latinaa ja tarkoittaa terveyttä) perusta. Parantolassa toipuessaan hän kirjoitti useita kirjoja, ja vuonna 1916 hän kehitti liiketoimintaansa edelleen perustamalla Salus Haus:in. Yhtiö valmisti mm. teetä ja erilaisia valmisteita, joita hän itsekin tarvitsi.

Yli 100 vuotta vanha tuote

Floradix Kräuterblutsaftilla on pitkä perinne niin Suomessa kuin Euroopassakin. Sen suosio on kasvanut tasaisesti ja siitä on tullut sukupolvelta toiselle periytyvä luottotuote. Monet yritykset ovat yrittäneet kopioida Kräuterblutsaftia, mutta tosiasia on, että vain Floradix Kräuterblutsaft on aito ja alkuperäinen eikä sitä voi kopioida!

Mistä Kräuterblutsaft-nimi tulee? Kräuter-sana tarkoittaa saksaksi yrttejä ja Blutsaft-sana "verimehua". Pitkän perinteen vuoksi ja koska nimeen Kräuterblutsaft on totuttu, säilytämme sen edelleen tuotteen nimessä Floradixin lisäksi. Floravital on Floradixin hiivaton, makeuttamaton ja gluteeniton versio, joka sopii myös erikoisruokavalioihin.

Blutsaft_products500x371.jpg

Huolellisesti valitut ainesosat

Floridix Kräuterblutsaft ja Floravital valmistetaan tarkoin valituista raaka-aineista. Useat yrtit kasvatetaan luomulaatuisesti tai ne tulevat kontrolloiduista luonnonmukaisista lähteistä. Kaikki yrtit ja hedelmämehut käyvät läpi tarkat laboratoriotutkimukset ennen kuin ne hyväksytään tuotantoon, joka tapahtuu GMP-standardin mukaisesti (Good Manufacturing Practices).

GMP-standardien mukainen valmistustapa aloitettiin jo vuonna 1976 ja siitä lähtien tuotannon käytäntö on koko ajan parantunut, tavoitteena selviytyä aina korkean marginaalin vaatimuksista. Vuosien ajan myös GLP:n vaatimukset (Good Labratory Practice) ovat täyttyneet. Tämä tarjoaa paremmat mahdollisuudet raaka-aineiden valvontaan ja sen, että voidaan seurata myös maan ja siementen laatua sekä kastelua. Siksi voidaan kontrolloida tehokkaasti myös torjunta-aineita, kuten hyönteismyrkkyjä ja herbisidejä (rikkakasvien torjunta-aineet). Tiukka laadunvalvonta on johtanut siihen, että Salus suunnittelee nykyään raaka-aineita myös lääketeollisuudelle ja kilpailijoilleen.

Korkea laatu

Voit siis luottaa siihen, että Saluksen tuotteet ovat aina korkealaatuisia ja puhtaita. Floradix Kräuterblutsaft ja Floravital valmistetaan yrteistä ja luonnollisista hedelmämehuista. Tuotteet eivät sisällä alkoholia, säilöntäaineita tai synteettisiä värejä ja makuaineita.